Biografie

Om jullie kennis te laten maken met mijn werk wil ik dat jullie ook weten wie ik ben.

Mijn naam is Jeannine Indeweij Gerlings gehuwd met Leon Onderwater. 30 Jaar geleden ben ik begonnen met het maken van beelden van keramiek en ben ik, om mijzelf verder te bekwamen in de materie, naar de Vrije Academie in Zoetermeer gegaan. 

Hoe is het begonnen?
Als kind werd ik al gefascineerd door de natuur, het leven en kunst. Daar ik toen nog niet wist welke vorm van kunst het zou worden, ging ik mijzelf te ontwikkelen in mode.
Met de jaren besefte ik dat ik over paranormale gave beschikte en ging deze verder ontwikkelen. Ik ontdekte dat ik mijn gedachte moest overbrengen op iets tastbaars en ik koos toen voor houtsnijwerk. Vandaar dat mijn eerst beelden van hout zijn gemaakt. Ik werd met bovennatuurlijke krachten gestuurd om dergelijke beelden te maken. Na houtsnijwerk heb ik opleidingen gevolgd op o.a. de Vrije Universiteit en ben ik met keramiek gaan werken. Mijn handen werden geleid om beelden te maken en met mijn passie en gedrevenheid maakte ik beelden tot in de perfectie.

Door exposities te houden met mijn beelden heb ik bekendheid gekregen en krijg ik opdrachten om beelden te maken van mensen en overleden mensen(dierbaren). Ik kan van foto’s een perfect gelijkend beeld maken, zodat het voor diegene die mij het beeld liet maken het beeld altijd een prettige herinnering is en zal blijven aan diegene waarvan het beeld is gemaakt. Naast beelden van mensen maak ik ook beelden van dieren, fantasie en wordt mij vaak ingegeven om Indianen te maken.
De fantasiebeelden, welke ik heb gemaakt en waarvan de meeste nog in mijn eigen collectie staan, maken deel uit van perioden van mijn leven. Mooie tijden, moeilijke tijden, trieste gebeurtenissen mijn leven gaf en geeft mij voldoende inspiratie om beelden te maken, hierdoor heb ik mijzelf steeds verder ontwikkeld tot het niveau waarop ik nu mijn beelden maak.

Vele mensen en dierenliefhebbers zijn mij nog altijd dankbaar voor het beeld wat ik heb gemaakt van hun dierbare.

Door mijn passie en inlevingsvermogen kan ik zeggen, dit zijn mijn beelden: BEELDEN MET EEN ZIEL

Opleidingen
Vrije Academie voor Beeldende kunst
Opleiding modelleren gezichten en uitdrukkingen (kijk maar naar de ogen)
Opleiding anatomie t.b.v. de kunst
Opleiding voor het maken van mallen van keramiek

Exposities:
Gemeentehuis Zoetermeer, hierbij de publieksprijs gewonnen met het beeld FREE BUT STILL BOUND
Gemeentehuis Monster
Gemeentehuis De Lier
Stadsmuseum Zoetermeer
Verpleegtehuis Zoetermeer
Bejaarden centrum in Woerden
Bejaarden Centrum in Den Haag
Verzorgingshuis in Den Haag
Kunstroute Emmen
Vele exposities op Kunstmarkten en braderieën

Dit is maar een greep uit waar ik allemaal mocht exposeren.