Van klei tot beeld

Hoe komt een beeld tot stand?

De beelden die u hebt gezien op mijn site zijn gemaakt van klei. Afhankelijk van het type beeld en of dat het binnen of buiten komt te staan, zal bepalend zijn voor de klei waarvan het beeld zal worden gemaakt.

Zoals u hebt kunnen zien maak ik borstbeelden, volledige beelden en fantasie├źn. De beelden welke u hebt gezien, zijn merendeels bij mij thuis te bezichtigen.

Voor het maken van een borstbeeld of ander beeltenis van een mens of dier heb ik een aantal foto’s nodig, afhankelijk van de kwaliteit zal ook de kwaliteit van mijn werk zijn. Want wat ik niet op foto’s kan zien moet ik raden of u zal mij de nodige aanwijzingen voor moeten geven. Dan kan ik een perfect gelijkend beeld maken.

Bij het maken van een beeld neem ik de hoeveelheid klei, welke ik denk nodig te hebben en zet in eerste instantie het te maken beeld grof op. Dit om de juiste verhoudingen te bepalen. Nadat ik de verhoudingen heb bepaald en naar wens zijn ga ik er vorm aangeven en zal het beeld langzaam tot stand komen. Ik praat er gemakkelijk over, maar dit is een proces van maanden. Te meer bij het maken van mensen of dieren, mijn beelden moeten uitstraling hebben en voor de opdrachtgever herkenbaar zijn.

Omdat ik samen met mijn opdrachtgever tot een perfect resultaat wil komen, zal het beeld voordat ik het laat uitharden met u worden bekeken. Indien nodig kunnen de laatste correcties worden uitgevoerd. Vervolgens zal het beeld ongeveer een maand moeten uitharden, voordat het kan worden gebakken.

Als het beeld gebakken is, zal het moeten worden geverfd. De keuze is bronzen of full color, dit wordt door de opdrachtgever bepaald. Hier wordt meestal een maand voor gepland.

Alles bij elkaar genomen, van klei tot een beeld staat een planning van minimaal 5 maanden.

Wilt u meer weten, of wilt u met mij een afspraak maken voor een te maken beeld. Ga dan naar contact of stuur mij direct een e-mail.